Nieuws

Nieuws

1 / 12
>

  Paralysed on a construction site: motivational speaker talks health and safety

  18 April 2019

  Our North West team held their annual supply chain H&S forum last week, where they heard about the devastating effects health and safety can have when it goes wrong.

  Jason Anker was paralysed from the waist down due to an avoidable incident on a construction site in 1993 when he fell off a ladder. He was 24 years old.

  Jason works as a motivational and behavioural safety speaker. He speaks on the emotional perspective of why health and safety is not just about ticking boxes.

  Simon Ward, Health, Safety and Environmental Manager, says: “Jason’s story is extremely moving. It really hammers home the importance of health and safety and how small mistakes can have devastating outcomes. Having these kinds of discussions is invaluable in getting everyone home safe every day.

  “It was a privilege for him to give a talk to the 160 BAM colleagues and supply chain partners that attended.

  “Having these kinds of discussions is invaluable in getting everyone home safe every day.”

  The day was filled with a number of other activities. The forum heard presentations from North West Regional Director, Ian Fleming, and the North West senior management teams.

  Ian says: “There was an interactive, lively debate among our colleagues and the supply chain, where they discussed opinions and gave feedback on our health and safety practices. It was a really good learning opportunity for everyone.”

  Awards were presented for the best health and safety and quality performances.

   

  Interview Rob van Wingerden: ‘Veilig werken is belangrijk voor ons en voor ons thuisfront’

  05 March 2019

  Nul ongevallen met fatale afloop. Deze mijlpaal hebben wij met elkaar bij BAM wereldwijd gerealiseerd in 2018. CEO Rob van Wingerden had dit in zijn ruim dertigjarige carrière bij BAM nog niet eerder meegemaakt. Wij vroegen hem naar zijn veiligheidsbeleving en hoe hij denkt dat we deze goede performance kunnen voortzetten.

   

  Wat betekent veilig werken voor jou?

  Aan het eind van elke werkdag veilig en gezond naar huis en de volgende werkdag weer veilig en met plezier aan het werk gaan met je collega’s. 

   

  Wat is de belangrijkste les met betrekking tot veiligheid die jij hebt geleerd?

  Een belangrijke les heb ik geleerd tijdens het duiken, één van mijn hobby’s. Het gaat erom dat je je continu bewust bent van de situatie en van je omgeving en dat je altijd het overzicht moet bewaren. Dat begint bij een goede voorbereiding. Denk goed na over wat je gaat doen, houd de aandacht bij hetgeen je doet en raak nooit in paniek.

   

  Hoe geef jij zelf invulling aan veilig werken, zowel op het werk als in privé situaties?

  Bij alles wat ik doe streef ik ernaar om het langs de veiligheidstoets te leggen. Of het nu met een tenderprocedure bij BAM heeft te maken of thuis als ik de dakgoot schoonmaak. Dat heeft ook weer te maken met het continu bewust zijn van de situatie en van je omgeving. 

   

  Voor het eerst in dertig jaar geen ongevallen met fatale afloop bij BAM. Hoe denk jij dat we dit kunnen doortrekken naar de toekomst?

  Het is een heel belangrijke en mooie mijlpaal. We hebben binnen onze organisatie al heel veel inspanningen geleverd om nog veiliger te werken en risico’s zoveel als mogelijk te beperken. Er komt ook een factor geluk bij kijken. We zullen doorgaan met het leveren van inspanningen om onze werkomgeving nog veiliger te maken en om veiligheid integraal onderdeel van al ons handelen te laten zijn, zodat het belang van de factor geluk steeds kleiner wordt.

   

  Hoe kan BAM de digitalisering in de sector benutten om een veiligere en gezondere werkomgeving te creëren?

  Digitalisering biedt de mogelijkheid om in een digitale omgeving zonder consequenties alles te simuleren. Niet alleen kunnen we de constructie toetsen op de eindsituatie, maar ook kunnen we de werkmethodes op veiligheid ontwerpen. Met digital construction kunnen we heel veel risico’s uitsluiten of beperken nog voordat er een minuut op de bouwplaats is gewerkt. Digitalisering draagt bij aan een hogere constructieve veiligheid. Dat maakt onze sector onherroepelijk veel veiliger.

   

  Hoe kan BAM de overheid en opdrachtgevers ondersteunen om de onderlinge samenwerking en het lerend vermogen van de sector te verbeteren?

  Wij voeren actief gesprekken met overheden en opdrachtgevers om veiligheid integraal onderdeel te laten zijn van uitbestedingsprocedures. Daarnaast dringen we er bij de overheid op aan om het aanstellen van een hoofdconstructeur bij wet te verplichten. 

   

  Hoe kan Your Safety is My Safety helpen bij het creëren van een nóg veiligere werkplek voor iedereen die werkt binnen de gebouwen, terreinen en projecten van BAM?

  Your Safety is My Safety is een erg krachtige boodschap om in de gehele organisatie eenzelfde gevoel en intensiteit van veiligheidsbewustzijn te creëren, zoals dat hoort bij One BAM. Your Safety is My Safety betekent met elkaar in gesprek zijn en blijven over veiligheid. En dat altijd en overal, op de projecten en bouwplaatsen en in de kantooromgeving. 

   

  Wat verwacht jij van BAM-medewerkers ten aanzien van hun veiligheidsgedrag in 2019? 

  Spreek elkaar op een positieve en constructieve manier aan om samen ons werk nog veiliger te maken. Loop niet aan situaties voorbij maar speak up. Veiligheid is niet eng en ook niets om geheimzinnig over te doen. Het is belangrijk voor ons en voor ons thuisfront. Iedereen wil dat we na het werk weer gezond thuis komen. 

   

  Wat kunnen BAM-medewerkers van jou verwachten?

  Veiligheid is onze top prioriteit. Bij elke meeting en bij elke tenderbespreking die ik voer, breng ik veiligheid onder de aandacht en dat blijf ik doen. BAM bestaat dit jaar 150 jaar. Veilig werken is een belangrijke basis bij alles wat wij doen. We zijn het aan onszelf en aan onze omgeving verplicht om veilig te werken en zo samen veilig op weg te gaan naar de volgende 150 jaar. 

   

  Dylan doet 't gewoon!

  31 January 2019

  Een ingrijpende verandering in de verkeerssituatie op de N324 zorgde onlangs voor een druk en gevaarlijk kruispunt bij Velp. Een schoolklas met kinderen van het nabijgelegen asielzoekerscentrum moet hier elke dag oversteken. Een bezorgde juf en een complexe situatie voor de Sint Jozefschool. Maar niet voor Dylan van der Louw, sinds oktober 2017 omgevingsmanager bij BAM!

  Hij aarzelde geen moment, organiseerde samen met David Peters van verkeersmanagement een verkeersles op de school, én regelde ook nog even een vrachtwagen op het schoolplein om te oefenen met de dode hoek.

  ‘Ik zet graag een stapje extra om kinderen iets blijvends bij te brengen. Iets wat ze nooit meer vergeten’, aldus Dylan. Een mooi voorbeeld van pro-actief eigenaarsschap, schaalbaar leren en het veiligheidsgedrag dat we willen zien binnen BAM! Ook voor de lokale krant bleef dit mooie initiatief niet onopgemerkt. 

  Lees verder

   

  Accubank voor het Brewery Quarter-project

  20 December 2018

  Uitvoerder John O’Connor heeft een accubank geregeld die op slot kan en zo op de projectlocatie kan worden geïnstalleerd. Dit voorkomt dat medewerkers hun telefoons opladen in kantines en droogruimtes, waardoor het brandgevaar afneemt.

  BAM Ireland

1 / 12
>

IN GEVAL VAN
NOOD BEL:
0800 2266 663